Още 57 наши сънародници бяха евакуирани от Израел. МВнР чрез посолството

...
Още 57 наши сънародници бяха евакуирани от Израел. МВнР чрез посолството
Коментари Харесай

Още 57 наши сънародници бяха евакуирани от Израел

Още 57 наши сънародници бяха евакуирани от Израел. 

Министерство на външните работи посредством посолството ни в Тел Авив и Дирекция „ Ситуационен център “ съумя да обезпечи места за тях в полет на частна самолетна компания. Сред сполучливо изведените от страната са 29 туристи, фамилии с дребни деца и жители, намиращи се в изключително рискови зони, хуманитарни случаи.

При състояние, че ситуацията по сигурността разрешава, остава опцията за пътешестване Тел Авив - София с постоянни полети на Bulgaria Air и на El Al, както и фериботната линия Хайфа - Ларнака (Кипър).
 С осъществяване на посочените благоприятни условия, на практика всички декларирали се към момента краткосрочно пребиваващи в Израел български жители, както и няколко филантропични проблема ще бъдат обхванати, показват от външното ведомство.

Посолството ни в Тел Авив осведоми, че летище „ Бен Гурион “ продължава да работи с стеснен капацитет и разнообразни самолетни компании извършват част от постоянните си полети до други страни.

Дирекция „ Ситуационен център “ към Министерство на външните работи и Посолството на Република България в Тел Авив изготвят лист на искащите да бъдат изведени от Израел български жители, който ще бъде употребен при възможен предстоящ полет от страната, съобщи Дарик.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР